21dagendebat

Wat zijn je pokerkansen bij online poker?

Pokerkansen kunnen worden weergegeven als de waarschijnlijkheid dat je kunt hopen te winnen of te verliezen. Het kan ook bepalen hoe vaak je de beste hand wilt hebben om een weddenschap te callen. Elke bet, raise of call die je maakt in Texas Hold’em heeft zijn eigen kansen.

Je kansen berekenen bij online poker voor echt geld is het meest fundamentele kansinstrument dat een speler ter beschikking heeft. Om de mogelijkheid te hebben om goed poker te spelen, moet je voortdurend nadenken over kansen. Of die je nu worden aangeboden of die je een tegenstander aanbiedt.

Waarom is het belangrijk om pokerkansen uit te werken?

Het uitwerken van pokerkansen is de manier waarop een pokerspeler evalueert wat er aan de hand is. Zonder een echt begrip van wat de kansen zijn, zul je geen productieve strategie kunnen bedenken. Probeer niet afgeleid te worden door de mogelijkheid om numerieke procedures te domineren als je niet iemand speelt met dat soort persoonlijkheid. Het vergt een beetje oefening, maar is uiteindelijk niet moeilijker dan het leren van fundamentele somtabellen.

Hoe werken pokerkansen?

Potkansen zijn de verhouding tussen de grootte van de pot en de grootte van de inzet. Als de beginpot bijvoorbeeld € 10 is en een speler € 5 inzet – een deel van de pot – dan is de pot op dat moment € 15 en wordt een speler geconfronteerd met een inzet van € 5.

De potkansen zijn 15:5 en in theorie moet je de rechterhelft van de verhouding verkleinen tot één. De principes voor verhoudingen zijn precies hetzelfde als een standaard numerieke voorwaarde. Hoe je de ene kant behandelt, moet je ook doen bij de andere.

Ervan uitgaande dat je de twee partijen deelt door vijf, wordt de verhouding potkansen van 3:1. Dit staat gelijk aan een verhouding van 75%: 25%.

Door gebruik te maken van dit soort pokerkansen, weet je momenteel dat in het geval dat je rivaal de helft van de pot inzet. Hoe meer je probeert te voorzien wat er later in de hand zal gebeuren, hoe verwarder de berekeningen worden.

Wat zijn afgeleide kansen?

Tijdens het spelen van poker online, zul je gewoonlijk geconfronteerd worden met een hand die geen waarde heeft. Behalve dat het mogelijk de beste hand kan worden. Flushdraws en straightdraws zijn de meest algemeen erkende soorten draws waarmee je te maken krijgt.

Voorgestelde kansen zijn de kansen dat je een voldoende aantal fiches wint als je echt je hand hit om op lange termijn productief te zijn. Stel dat je een 6-5 hand hebt (flushdraw) en de pot is € 100, maar je staat voor een inzet van € 75. Voor deze situatie krijg je gewoon 1,5-1 op je geld, wat niet voldoende kansen zijn om te callen met een flushdraw die maar 36% kans heeft om te hitten.